Mario Schwarzkopf

In actie komen voor de ziekte van Crohn

( Member of team: Mario & Michel )

Omdat een oud collega van mij zelf in augustus 2020 overleed heb ik besluit genomen in actie te komen.

In de late zomer 2019 wordt mijn collega Henk van Beek ziek, met de diagnose ziekte van Crohn. Omdat hij heel positief was met zijn diagnose (volgens de geleerden bleek het heel goed behandelbaar, en hij zou hiermee echter oud kunnen worden ). Dat hij uiteindelijk zo snel overleed kwam zeer ontverwachts. Henk was maar 57 jaar jong.Hij laat een levenspartner en twee dochters achter.

Het was mij direct duidelijk, hier wil ik iets me doen, om de nabestaanden te helpen, en ook iets om deze vreselijke ziekte verder te kunnen onderzoeken, om zo uiteindelijke mensen te kunnen helpen.

Er zijn veel acties voor alle soorten van kanker, voor hart en vaatziekten, maar je kan nauwelijks iets vinden voor de ziekte van Crohn.

Omdat ik in het leven graag de uitdagingen en de grenzen op zoek, heb ik besloten in de kano te stappen en omdat ik in Friesland woon, moest het de Elfstedentocht worden en dus met de kano.

200 km, in de kano en om de uitdaging wat te vergroten in 2 dagen tijd. Dit kan natuurlijk niet alleen (of ik wilde het niet alleen aan gaan), daarom neem ik mijn twee vrienden (beide toevallig Michel) mee in de boot. 1 mee in de kano en de ander in de begeleidende boot (safety first) we doen het veilig of we doen het niet.

Toen ik Michel Baanstra in de late zomer 2020 van mijn collega en mijn idee vertelde, was ook voor hem geen twijfel mogelijk, hij was direct mee in de kano.

1. stap was gezet, wij zijn een Team die de uitdaging aan gaat.

2. stap was ook snel gezet, aanschaf van een passende 2 persoons kano om de toer te kunnen doen. Dit heb ik zelf financiert en ook nog wat andere toebehoren, maar uiteindelijk kwam ook ik snel aan mijn financiele limit om dit verder te kunnen doen. Conclusie er moeten wat mensen gemotiveert worden om materiaal te sponsoren. Hier heb ik een grote hulp gevonden in Michel Baanstra. Omdat ik zelf geen gebruik maak van sociale media, heeft hij zijn netwerk ingeschakelt en direct werk ervan gemaakt. Met grote succes, alle benodigdheden die wij nog misten, waren binnen no time bij elkaar.

3. stap kilometers en trainen op elke bedenkbare manier. Soms zitten wij samen in de twee persoons kano, soms ieder voor zich in een 1 persoons kano, op de mountainbike, spinningbike, sportschool, roeimachine, etc. Wij bedenken van alles om fit te worden en te blijven en zo het doel te halen.

4. stap geld inzamelen, en hier zijn wij afhankelijk van uw donaties. Elke cent telt!!!

Wij zullen jullie via deze site en andere kanalen op de hoogte houden en laten weten waar we staan.

 

 

25
31/08/2023
19:19

Joke

View all

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more

A healthy digestive system is vital. It can be your best friend, or your worst enemy. Your digestive system can give you strength and energy, but it can also hinder you, make you housebound, or even kill you. The Stomach Liver Bowel Foundation (Maag Lever Darm Stichting) supports over two million people with digestive diseases, by funding research and providing information. Together, we fight for a healthy digestive system for everyone.