Mario & Michel

In actie voor de MLDS

Mario Schwarzkopf en Michel Baanstra komen in actie voor de MLDS en gaan de Elfstedentocht kajakken. Dit gaan zij doen in minder dan 60 uur om geld in te zamelen voor de ziekte van Crohn. 

Wie zijn wij?

'Ik ben Mario Schwarzkopf, 52 jaar jong, getrouwd met Monique Schwarzkopf en sinds 15 jaar woonachtig in Nederland. Afgelopen jaar heb ik met mijn vrouw Monique in het mooie Herbaijum en oude historisch pand gekocht uit 1898. Hier blijven wij wonen, dit is onze warm nestje. Ik ben altijd op zoek geweest naar sportieve uitdagingen en heb 30 jaar geleden veel gekajakt.'

Mario besloot dat hij het avontuur samen met een medegezel wilde aangaan. Hierbij kwam hij meteen bij Michel Baanstra. Hij was meteen aan boord en we hebben ook onze vriend Michel Loois aan kunnen haken, hij gaat ons begeleiden tijdens de tocht.

Waarom?

Mario werkt op Schiphol en kort geleden is helaas zijn collega Henk overleden aan de ziekte van Crohn. Afgelopen jaar kreeg hij de diagnose. Henk was net 57 jaar en had nog veel plannen voor de toekomst met zijn geliefde. 

Mario: 'Dit heeft bij mij iets los gemaakt en ik wilde meteen iets voor hem gaan doen. Wat me op viel is dat er voor veel ziektes geld wordt ingezameld maar nog weinig voor een darmziekte als deze. Mijn vrouw en ik zijn beide heel sociaal ingestelde mensen en het doet me goed dat ik met deze actie mensen kan helpen. De manier waarop ik geld wilde inzamelen was mij ook meteen duidelijk, met de kajak, en omdat wij in het mooie Friesland wonen, was daar ook maar een optie, de tocht de tochten ...... de Elfstedentocht! Dit zal aandacht trekken.

 

 

 

 

25
31/08/2023
19:19

Joke

View all

A healthy digestive system is vital. It can be your best friend, or your worst enemy. Your digestive system can give you strength and energy, but it can also hinder you, make you housebound, or even kill you. The Stomach Liver Bowel Foundation (Maag Lever Darm Stichting) supports over two million people with digestive diseases, by funding research and providing information. Together, we fight for a healthy digestive system for everyone.